Waterinfiltratie op de vloer aan de achterbank

Sinds enige tijd heeft mijn Beretta last van waterinfiltratie op de vloer aan de achterbank. Dit telkens na een hevige regenbui.
Gisteren heeft het aldus bij ons geregend en vandaag heb ik dus weeral prijs, alleen nu is zelfs een gedeelte van het tapijt aan de voorste zitplaatsen mee nat geworden en dit aan beide kanten.
Ik vraag mij af vanwaar deze lekkages komen en of het een klasiek/bekend probleem is bij een Beretta.
Ik heb al eens een kijkje genomen onder voorste zetels, in de koffebak maar zie nergens sporen van water.
Soms staat er zelfs een plasje water in de wagen.

Wie weet raad?

2 thoughts on “Waterinfiltratie op de vloer aan de achterbank

  1. Hallo,

    Ja ik denk dat dit idd een veel voorkomend euvel is ik heb het zelf ook met mijn Beretta GT uit 1992. Heb hem al 8 jaar in bezit en de ene keer is het erger als de andere. Voel eens links of rechts aan de binnenzijde boven aan je deur aan het plafond. Ik vermoed dat het komt door oude kapotte/versleten/uitgedroogde deurrubbers. Zo stroomt het water naar beneden en komt vervolgens op de door jouw aangegeven plaatsen terecht. Water is sowieso lastig en zie het zo dat je tapijt van de auto fungeert als een spons.Dat verklaart dat het de ene keer voor en de andere keer achter ligt en soms zelfs een plasje water.Ik heb mijn deurrubbers inmiddels gekit met Shell tixophalte professioneel & het lijkt beter te zijn geworden alhoewel ik niet 100% tevreden ben maar de bodem is teminste droog. Succes.

  2. Ik denk de oplossing te weten sprak laatst een gepensioneerde automonteur, Die zegt dat het folie in je deur waarschijnlijk de oorzaak is. De folie is waarschijnlijk weg stuk of los.

Comments are closed.