Vloeistof lekkage motorblok

Helaas heb ik vandaag moeten constateren dat mijn motorblok koelvloeistof lekt. Het is vrij moeilijk te zien maar het komt van de linker kant uit het bovenste hoekje van het motorblok, tegenover de spanner. Ik zal morgen de dynamo demonteren zodat ik het beter kan bekijken en dingen kan uitsluiten.
Bij een koude tot warme motor stroomt de koelvloeistof er rap uit.
Wanneer de motor op bedrijfstemperatuur is, lekt hij niet meer.
Nu wordt er op internet geadverteerd met “vloeibare koper blok afdichting” de veredelde vorm van stop aleak. Is dit de oplossing?
Het betreft een 3.1 V6 motor.

2 thoughts on “Vloeistof lekkage motorblok

  1. Na een snotterig weekend weer verder met het opsporen van de vloeistof lekkage. De dynamo gedemonteerd voor een beter overzicht, en volgens mij is de koppakking doorgeslagen. Het schijnt dat dit een euvel is bij deze motoren. Vanwege het feit dat verder onderzoek en of reparatie te belastend is voor mijn rug heb ik besloten het hierbij te laten.

Comments are closed.