Hoe vervang ik de TCC spoel?

 Hou je maar vast want hier komt het 5 uur zweten.

krik je wagen aan de voorzijde op ( zorg wel dat hij stevig staat om ongelukken te voorkomen) en verwijder het wiel aan de linkerkant.

nu zie je een schut bord ook die moet je verwijderen.

goed tot zover nog niet zo heel moeilijk maar nu komt het nu kijk je tegen de zijkant van de bak aan en zie je een kap die ongeveer met 10-14 m6 sleutel maat 10 hand vast zit die moet je allemaal verwijderen  ( zet wel even een bakje hier onder want er komt ongeveer 0.5 l olie naar buiten.

ook zie een soort van korf er om heen zitten dat is een deel van de motor ophangging en dat is de grote boos doener want die zal je iets moeten lossen want anders krijg je de kap er niet vanaf.

ik ga er nu van uit dat de kap er af is en dan kijk je dus tegen de TCC spoel aan deze zit met 1 boutje vast sleutel maat 13, en de draden zitten  gewoon met schuif stekkers vast maak deze ook los en je hebt hem in je
handen.

plaats nu de nieuwe TCC spoel en bouw alles weer op zo als je het hebt los  gehaald.

geloof me dit alles lijkt makelijker dan het op papier staat en je zal dan ook regelmatig met god spreken geloof me maar, maar het is te doen.

deze beschrijving is alleen van toepassing vanaf bouw jaar 92′ daar voor  is het een stuk simpeler.

suc6

3 thoughts on “Hoe vervang ik de TCC spoel?

 1. Dank je wel voor je duidelijke beschrijving! Denk dat iedereen die dit leest hier wel wat aan heeft …mocht je dit probleem hebben natuurlijk. Ik denk dat ik wel een voordeeltje heb dat ik een brug tot mijn beschikking heb ….maar las ik het nou goed dat je de motor zelf iets moet liften???? Maar ok…was jouw probleem wel opgelost na het vervangen van de TCC? Welke problemen had je daarvoor? Ik hoop namelijk dat dit wel het probleem is want over 2 weken ga ik met deze wagen naar spanje (2200 km heen en 2200 km terug) en ik hoop echt dat ik dan niet weer hetzelfde probleem heb na het vervangen. Mijn probleem nu was dat ik uit Apeldoorn kwam en ik had ff ergens in Den Haag toen gepraat toen auto weer gestart en weggereden…ging allemaal goed. Toen ik thuis aankwam en ik wilde achteruit rijden sloeg de motor af. Raar dacht ik…dus starten..ging goed….weer in zijn achteruit….weer afslaan…ook daarna in zijn vooruit ging de motor uit…maar wel steeds gewoon starten. Wat zou dit anders kunnen zijn dan de TCC?

 2. Het kan niet missen typische TCC klacht starten lukt dan wel maar zo dra je in zijn versnelling schakelt uit.
  Kan dus niet missen dit probleem hebben er hier al heel veel gehad en met suc6 opgelost.
  Je moet niet de motor liften maar de motor steun lossen, als je de motorlift krijg je het deksel er zeker niet af.
  Maak je maar geen zorgen want het is niets anders er zijn jou al velen voor gegaan met de zelfde klacht en het was steeds de TCC.

  Je moet niet de motor liften want dan krijg je de deksel er zeker niet af, maar je de motorsteun lossen zo dat deze speling krijgt en je wat kan rommelen om de kap te verwijderen om bij de TCC te komen.

  plaatsing tcc
  Foto van de plaatsing van de TCC #333.

Comments are closed.