Stoelen en APK-keuring

Hoi ik heb een vraagje. Ik moet over een maandje naar mijn eerste keuring en twijfel of ik er door kom.
Het probleem is namelijk dat mijn voorstoelen zonder de hendel te gebruiken naar voor en achter kunnen klappen.
Volgens mij komt ie hierdoor de keuring niet door.
Mijn vraag is: Is het normaal dat de stoelen van een Beretta kunnen klappen ZONDER dat de hendel gebruikt is.

3 thoughts on “Stoelen en APK-keuring

 1. Na vele vragen aan de RDW betreffende vergrendeling rugleuning autostoelen (en van een beretta-kenner een antwoord schroef erin ((maar wat dan met het eventueel te water raken van de auto of brand etc. Achterpassagiers kunnen er dan nooit uit))
  Ik heb ik contact opgenomen met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en hen ditzelfde gevraagd.
  Heden (19 maart 2010) kreeg ik het volgende antwoord.

  U vraagt informatie over de vergrendeling van de rugleuning van Uw voertuig. Hierop geef ik graaag een antwoord.
  Bij een Amerikaanse auto werkt de vergrendeling van de autogordels en rugleuningen automatisch bij het sterk verminderen van de snelheid.
  De werking van deze vergrendelingen kunnen getest worden doormiddel van te gaan rijden met het voertuig en dan stevig te remmen EN tegelijkertijd de leuning naar voren te bewegen.Als dit gedaan wordt moet de rugleuning vergrendelen en kan dan niet meer naar voren klappen. Hopende dat jullie hier ook iets aan hebben. Ik ben via Postbus 51 bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat terecht gekomen.
  Lokke koopman-Veensra Hoorn.

 2. Heb nog nooit problemen gehad bij een keuring en ik heb mijn beretta’s bij 4 verschillende garages laten doen. Als een apk keurmeester een beretta hier op afkeurd is het puur onwetendheid. Mijn beretta v6 is deze week btw weer goedgekeurd na 2 nieuwe bandjes en een remslangetje 🙂

 3. Bij een Beretta ( de mooiste coupé ), is dat normaal.
  De stoelen hebben een mechanisme met gewichtjes waardoor ze bij plots hardremmen of op een helling zichzelf vastzetten.
  Je kunt dit zelf testen door je Beretta op een steile helling te plaatsen, neus naar beneden, en kijken of de rugleuning zich vastklemt.
  Ik test het altijd door op een weggetje bij 80Km/u de rem in te trappen en dan met mijn vrije hand de leuning proberen te bewegen.
  Bij een keurstation die dit systeem niet kent, loop je de kans dat ze hem daarop afkeuren, maar laat je niks wijs maken.
  Het hendeltje is voor het geval je stoel niet meer kan bewegen als deze zichzelf heeft vastgezet na een noodstop of zo.

Comments are closed.