piepende remmen na vervangen remblokken/schijven

ijn Corsica V6 van ’94 heeft net nieuwe voorremmen gekregen (schijven en blokken). Na een paar honderd kilometer begon zich het volgende voor te doen bij de linkervoorrem: bij licht remmen piept hij nogal, en als ik een bocht naar rechts maak (zonder te remmen) laat hij ook van zich horen. Inmiddels hoor ik zelfs als ik over een verkeersdrempel ga een kort piepje. En laatst na een lange en intensieve rit stonk de rem ook nogal.

Ik kom net terug van de garage, die niet wist wat het kon zijn en even de boel uit elkaar gehaald en schoongemaakt heeft (binnenkant van de klauwen etc.). De rem piept echter nog steeds precies hetzelfde. Heel irritant, is iemand bekend met dit probleem?

Verder heeft de auto nog een euveltje. Ik heb mijn remschijven vervangen omdat de schijven die op de auto zaten toen ik hem kocht een beetje krom waren (trillen bij remmen). Ik heb met die schijven een keer hard moeten remmen met hoge snelheid (+/- 150 km/h), dus dat trilde even behoorlijk, en sindsdien brandt mijn ABS-lampje. Als ik de auto koud start kan ik 1 of 2 keer remmen voordat de ABS begint te ratelen en het lampje aan gaat – de auto remt dan gewoon prima maar de ABS is uitgeschakeld. Ze hebben net de sensoren schoongemaakt bij de garage maar ook dat heeft niet geholpen.

Heeft iemand een idee, met het oog op de oorzaak (het trillen), wat het probleem kan zijn met de ABS?

2 thoughts on “piepende remmen na vervangen remblokken/schijven

 1. Het is misschien een domme vraag maar heeft de garage je remolie vervangen en de remklauwen weer gangbaar gemaakt?
  Of hebben ze gewoon de schijven vervangen en de remzuigers teruggedrukt zonder verder ergens naar te kijken…
  Ik heb ook eens gedonder gehad na het monteren van nieuwe schijven.
  Precies hetzelfde verhaal aanlopen, piepen en op het laatst gewoon verwoeste schijven en remklauwen zo heet was alles geworden.
  Echt niet fijn.
  Bij controle bleek de remolie niet te zijn vervangen.
  Gauw nieuwe remblokken en schijven en klaar.

  Van de abs weet ik niet zo veel maar daar zijn weer andere beretta liefhebbers voor.

  Greetings Jetze

Comments are closed.