Lekkage niet enkel van rubbers

Het Beretta kwaaltje waar natte voeten worden toegeschreven aan niet goed sluitende rubbers kan voor mijn part tijdelijk in de kast. Na mijn laatste ontdekking weet ik zeker dat een constructie-fout tussen aanhalingstekens de oorzaak is, bij wat op leeftijd zijnde Beretta’s.

De opvangbak onder de kappen waar je de ruitenwissers zitten heeft een afwateropening. Van daar uit stroomt het water naar beneden in het motorcompartiment. Het blijft echter op een dwarsbalk liggen. Chevrolet heeft die balk volgesmeerd met kit/plamuur, maar die scheurt na verloop van tijd. Het water sijpelt tussen de kieren en kruipt verder. Waarschijnlijk na jaren van vreten kan het bij het metaal en dat gaat lekker roesten. En niet zo’n beetje ook.

De lokatie is eigenlijk pal achter het rempedaal. Bijgevoegd zijn eent weetal links met plaatjes die laten zien hoe erg het bij mijn Christine inmiddels is.

Het gat is enorm en het is dan ook niet vreemd dat de Beretta helemaal vol lag met water.

9 thoughts on “Lekkage niet enkel van rubbers

 1. Hiephoi,

  dat is niet mis. Ik zou dit door een goede lasser laten repareren. En dan aan de motorkant een soort afdekkapje maken die het voorkomt dat daar water blijft liggen.

  suc6, Jeffrey

 2. Jeff, Daar dacht ik ook al aan, maar je kunt er vanaf de motorkant gewoonweg niet bij. Er zit van alles in de weg. Als tijdelijke oplossing heb ik het gat en wat er omheen zit helemaal verzadigd met een roest omzettend tectyl, en daarna de ruimtes volgespoten met 2 componenten schuimlijm. Ik vind het allemaal wel prima.

 3. Hallo Rene,

  is het niet mogelijk om van binnen uit een plaatje er op te lassen?
  en dan van buiten af er schuin een plaatje met 2 componenten lijm op te plakken dan kan er geen water meer blijfen liggen dit zou ik ook aan de anderekant doen, volgens mij zit daar ook zo,n afwatering.

  ziet er in iedergeval ernstig uit.

  de lekage aan de achter zijde al gevonden?

  groeten

  Han

 4. Dag!

  Het gat waar ik het eerder over had is inmiddels gedicht. Althans dat hoop ik. Ik hebt vol gespoten met 2 componentenschuim en even getest. Het lijkt dicht te zitten, maar de vraag is voor hoelang. Een kennis van mij uit de autobelettringswereld, stelde voor om de waterafvoer van de bak onder het raam iets te veranderen. De twee openingen van een afvoerpijpje voorien omzo het water echt onder de auto te laten verdwijnen. Dat moet ik nog even uitzoeken.

  De lekkage bij het achterraam was denk ik te wijten aan de strips rondom het raam. Deze waren los op diverse plekken. Ik heb het raam rondom afgekit, getest en voor goed bevonden… vol spanning wacht ik weer af.

  Ik heb ook de schutborden onder het voorraam opnieuw geplakt. Probleem is alleen dat het kunsstof zo verweerd en vervormd is dat het aan de zijkanten niet goed meer past. Daar moet ik nog even weer mee bezig. En wat niet goed meer aansluit, kit ik vervolgens wel dicht.

  Het is allemaal wel mooi zo. Ik moet me steeds even weer voorspieglen dat Christine 10 jaar is, en dus niet nieuw. Ook al zou ik dat graag willen.

  Wil ik alles meteen goed aanpakken zodat ze nog twintig jaar mee gaat, dan moet het grootser aangepakt worden. Strippen tot op het bot en langzaam aan weer opbouwen en alle stomme chevrolet-foutjes aanpakken.

  Rene

 5. Hallo,

  dat is nog niet eens zo,n slecht idee, om pijpjes aan de uit loop te maken ik weet bijna zeker dat het helpt.

  tja die schut boorden die zitten nooit zo netjes bij geen1 wagen was bij mij ook een zooitje.

  Han

 6. Hallo,
  Ik heb een 2.2 uit ’92 en kreeg ook vrij snel lekkage aan de bestuurderskant.Na vele mogelijke punten te hebben gedicht bleek er een scheur van +/- 3 cm te zitten onder de ruitenwissermotor.Om goed te kunnen repareren de ruitewissermotor verwijderen ,dichtgesmeerd met silconenkit.
  Heb nu al geruime tijd water achter de passagiers stoel maar nog geen oorzaak gevonden,vermoedelijk langs achterruit.
  Wie heeft hierop een oplossing,Carglas geweest en wilde ruit opnieuw plaatsen met risco van breuk. Reparatieschatting in geval van breuk bij demontage ³500.
  Ton

 7. ja natte voeten ik ken dat probleem.

  heb de lekbak deze zomer aangepakt en de lekkage aan de chauffeurs kant was verholpen. ook een roestgat tegengekomen aan de afvoer.

  dichtgespoten met pu schuim, en daarna rubson over gesmeert 48 uur laten drogen en opnieuw.

  maar sinds vorige week merkte ik op dat de passagiers kant nu nat word.
  vraag van waar komt het water.

  het is een vierkante natte plek geen sporen van de chauffage, of een deurrubber lek te vinden, gewoon pal in het midden aan de voeten bij de passagier.

  van de achterraam zou ook bijna niet kunnen want achteraan is hij volledig droog.

  en langs onderen is er niets te zien van een gaatje of een scheurtje.

  en amfibie zal het nooit kunnen worden te veel lekken.

  misschien een kleine tip.
  leg een krant in de natten plek regelmatig vervangen en hij blijft min of meer wat droog.
  de krant slurpt het water op.
  regelmatig een verse en het helpt echt.
  koop nu alle dagen de krant .

  GreeTZ ronny

 8. Hallo,

  Ronny kijk eens achter de bekleding onder je dashboord, dus de bekleding die tegen het schutboord aan zit ik denk dat het toch weer uit de op vangbak komt en daar achter langs loopt, en dan het diepste punt op zoekt dat is een nare eigenschap van water het gaat altijd naar het laagste punt toe.

  groeten
  _________________
  Han

Comments are closed.