Lampen vallen uit

Ik heb een probleempje. Ik hoop dat iemand me kan helpen.
Als ik m`n verlichting aan heb vallen de koplampen ( ik heb er 4 van die vierkante) uit na een paar minuten en dan een of twee minuten late gaan ze ook weer aan. Nu is dit zo sinds ik er nieuwe fellere philips lampen in heb gedaan. Maar de normale lampen vond ik niet veel licht geven vandaar.
Ik heb nu maar de 2 stekkertjes van de binnenste lampen losgetrokken en dat heeft geholpen gelukkig. Want door de polder met alleen de onderste 2 lampen in de bumper rijden is wel erg gevaarlijk. M`n achterlampen en die 2 onderse blijven dus wel branden.
Ik baal hier goed van, heeft iemand een idee wat ik hier aan kan doen?

4 thoughts on “Lampen vallen uit

 1. Hiephoi,

  bij je zekeringen zit een metalen zekering van 30A. Deze hersteld zich automatisch na een paar minuten doordat deze is afgekoeld.
  misschien is deze defekt of zit je over de 30 A heen.
  ik weet niet meer welke het is, er zitten er namelijk een paar tussen. Maar als je je licht eens aandoet en dan w8 tot ze uitgaan, dan voelen welke zekering warm/heet is.

  toen ik met mijn koplampen bezig was geweest, ook omdat er wel erg weinig licht afkomt, had ik hetzelfde probleem. Ik heb toen achter de koplampen relais geplaatst die de koplampen aanstuurden. de +12 V en massa zitten daar wel. Ook is dit beter voor je lichtschakelaar, want de lichtschakelaar geeft nu aleen spanning aan relais en dat is minder dan 1A en verhoogt dus aanzienlijk de levensduur. Zonder relais gaat er ongeveer 9 A door de schakelaar bij dimlicht 2 keer 55W.

  suc6, Jeffrey

 2. Bedankt voor je snelle reactie. Als ik die zekering vervang voor een zwaardere brand het hele zooitje door dan of kan dat wel? Dat met een relais is vast een goeie oplossing maar ben daar niet zo handig in.

 3. Ik heb al zolang ik mijn beretta bezit in de buitenste koplampen, dus het dimlicht, 75 wat gemonteerd zonder dat ik ooit een probleem had.
  Je hebt het over fellere Philips lampen maar welk wattage hebben deze.

 4. je kan een nieuwe bedrading aanleggen die van af je continue voeding (achter je motorblok) naar de te voeden lampen gaat deze laat je schakelen dmv van een relais die je aansluit op de verlichtings-draden die er normaal heen gaan.
  vergeet niet de nieuwe bedrading moet wel voorzien zijn van een waterdicht zekering. En gebruik niet te dunne bedrading.

  Voor de APK en mr politie mag je maar 2 dimlichten hebben

Comments are closed.