Beretta 1990 deurpanelen repareren

Repareren deurpanelen Chevrolet Beretta GT 1990 met veiligheidsgordel in de deur.

Ik heb van de week maar eens de tijd genomen om mijn deurpanelen te repareren. De panelen zaten niet stevig aan de deur vast ze rammelde en het afdekplaatje van de veiligheidsgordel die bij mij in de deur zit was ook los.

Bij de vorige eigenaar is door een blijkbaar waardeloze garage een aantal dingen stuk getrokken. Dat krijg je ervan als je geen repair manual heb of niet de tijd krijg/neem om te kijken hoe het één en ander vast zit.

Ik heb de deurpaneel in zijn geheel eruit gehaald en binnen op tafel geplaatst. Zo kan ik makkelijk alle afgebroken dingen en pluggen bekijken en repareren/vervangen.

Hoe hoort het allemaal gemonteerd te zijn (Demontage).

Het paneel zit met twee bouten en 2 schroeven vast en een aantal witte plastic pluggen. We moeten eerst de onderstekap waar het gordel systeem achter zit gedeeltelijk los halen. Deze zit vast met 3 metalen klemmen. We beginnen voorzichtig aan de achterkant de kan in een rechte lijn van de deur af te trekken. Als je het ver genoeg heb getrokken kan je de veiligheidsgordelband via de ontstaande gleuf uit het paneel halen.

De twee schroeven zitten aan de onderkant langs de rondingen. De 2 bouten (torx) zitten boven en onder de handgreep. de onderste is zichtbaar. De bovenste zit achter het plastic kapje van de klink en schakelaar van de deur. Dit kapje zit op 2 plekken vast! 1 is een schroefje duidelijk zichtbaar achter de klink, het andere is een plastic pen van een cm of 10. Om deze plastic plug los te krijgen dien je de kap van de deur te trekken aan de kant waar de electrische knop zit voor de centrale deur vergrendeling. de kant van de klink moet je op het paneel houden (als een soort schanierpunt). Als de plug er uit is  de schakelaar even los pluggen. Nu kan je de kap door een beetje te draaien van de klink ontdoen en kap je is vrij. Als je in de opening kijk zie je de 2de torx bout zitten. Nu je de 2 bouten eruit heb zit het paneel alleen nog vast met die pluggen zijn is een kwestie dan gecontroleerd trekken aan het deurpaneel

Het reparen van de schade.

Bij het opbergvak aan de onderkant van de deur waren de aan elkaar gesmolten verbindingen stuk getrokken. Deze heb ik gerepareerd door met een boortje van 2mm een gaatje voor te boren op de plekken van de oude plastic verbindingen (bak gedeelte). Vervolgens heb een rvs schroefje met een ringetje (om het bestaande  gat te over bruggen) gebruikt om de 2 deurpaneel delen weer stevig aan elkaar te maken. Het gedeelte bij de gordel zit met 3 metalen klemmen vast kwestie van gecontroleerd vast duwen als je hem terug plaats op de deur als de gordelband of z’n plek zit. Ik heb bijna alle plastic pluggen moeten vervangen want deze waren versleten. Het kan zijn dat een plastic gedeelte waar ook 2 pluggen op zitten los is geraakt van het paneel deze heb ik opnieuw vast gezet door middel van een boutje deze is dan wel zichtbaar maar het laat niet 123 los je zou ook montage lijm kunnen proberen maar zelf heb ik daar niet veel vertrouwen in.

De bekleding was boven bij het raam ook los gaan zitten. dit heb ik gelijmd met hobby lijm van de supermarkt werkt perfect.  Met behulp van wat stroken triplek en lijmtangen heb ik de bekleding stevig en vlak op zijn plaats terug gekregen, zorg er wel voor dat overtollige lijm weg is. Dit heb ik 2 uur laten drogen en daarna de overtollige bekleding met een scherp mesje weg gesneden.

Als de platic plug van de klinkkap is afgebroken kan je deze met seconden lijm weer verlijmen. Zorg er wel voor dat deze recht op de kap staat anders kan je em niet terug plaatsen. Drop ook wat secondenlijm rond de voet van de plug. Geef het ook voldoende tijd om te drogen minimaal 1 uur.

Beretta-009 Beretta-008

Terug Plaatsen van het deurpaneel.

Dit is vrij simpel begin verticaal aan de voorkant (schanierpunt) met 2 pluggen nu blijft het paneel wat makelijker hangen. Werk nu de veiligheidsgordel band op zijn plek en duw de rest van het paneel vast schroef de 2 trox schroeven vast. Plaats de klinkkap terug zoals je em los heb gehaald (schanier idee) vergeet niet de stekker van de electrische bediening aan te sluiten. Schroef vervolgens de 2 schroeven in de rondingen onderaan vast als het plastic bij deze schroeven is afgebroken boor dan een paar centimeter lager een nieuwe gaten en schroef daar dan de schroeven (zelf tappend).

Tot slot het afdekkapje van de gordel deze duwje iets onder de strip bij het raam er strek je dan vervolgns naar je toe twee haakjes op het kapje zorgen ervoor dat deze hier ook blijft zitten.

Mocht je nog vragen of toevoegingen hebben schroom je niet om te reageren.